Activiteiten

La CabaneBoodschappen

In het hoogseizoen is op het resort stokbrood en allerlei soorten broodjes te koop in het winkeltje ‘La Cabane’. Later op de dag verkopen zij patat frites, pizza’s en andere snacks. Voor meer uitgebreide boodschappen kunt u terecht in winkels op een nabij gelegen marktpleintje, La Pironnierre, waar een kleine supermarkt, bakker en apotheek gevestigd zijn. Dit pleintje ligt op minder dan 10 minuten lopen van het resort. Iets verder, op minder dan 2 km, liggen twee grote supermarkten (een Intermarché en een Geant) en een wat kleinere Lidl.

Shoppen

Les Sables d’Olonne heeft een gezellig autovrij winkelcentrum. Daarnaast zijn winkels te vinden langs de boulevard en langs de haven. De stad heeft vele parkeermogelijkheden. Grotere zaken zijn te vinden in de buurt van de supermarkten zoals bijvoorbeeld bij LeClerc in Olonne sur Mer aan de noordzijde van Les Sables d’Olonne. Uitvoerig shoppen is mogelijk in de grote steden Nantes en La Rochelle op ruim een uur rijden van het resort.

Dineren

Op het resort zelf bevindt zich een restaurant, La Ferme de Villeneuve. Dit restaurant heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Op loopafstand zijn twee restaurants; vlakbij en aan de kust. In Les Sables d’Olonne zijn vele restaurants, bijvoorbeeld langs de haven waar u voordelig en goed kunt eten.

Wandelen

Het resort ligt op 800 meter van de (rots)kust. Er loopt een wandel en fietspad langs de kust naar Les Sables d’Olonne. Het centrum ligt op iets meer dan een uur lopen of 15 minuten met de fiets. Les Sables d’Olonne is een badplaats met allure. Zowel zomers als ’s winters is het in het stadje en aan de boulevard altijd gezellig druk. In de omgeving zijn mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld langs de kust of in de duinen pal achter de kust.
Het duinlandschap is erg mooi en gevarieerd met zowel lage begroeiing als bos. Ook aan te raden is een wandeling over de marais, een gebied vlak achter de kust met smalle stroken land tussen veel water. Meer in het binnenland liggen stuwmeren die uitnodigen tot prachtige rondwandelingen.

 

 

Fietsen

Fietsen in diverse maten kunt u huren bij de receptie, ook elektrische fietsen. Naar Les Sables d’Olonne is een fietstocht grotendeels over fietspaden mogelijk. Ook zijn mooie fietspaden langs de kust, bijvoorbeeld naar het noorden naar Brem sur Mer en het zuiden naar Bourgenay.

Golfen

Golf

U kunt dichtbij golfen op de prachtige baan van Golf des Olonnes.  Er zijn  andere golfbanen in de directe omgeving van het resort. Bij de receptie kunt u voor deze banen een kortingskaart krijgen indien u 18 holes wilt spelen. Naar het zuiden in Bourgenay ligt bijvoorbeeld een kustbaan met 18 holes en een put en chipping baan met ook 18 holes. Het spelen op de put en chipping baan kan zonder GVB. Meer landinwaarts ligt een golfbaan met brede fairways in Olonne sur Mer. Meer golfbanen liggen op 30-60 minuten rijden van Le Chateau d’Olonne. Voor uitgebreide informatie over de diverse golfbanen, klik hier.

 

 

Autotochten

De Vendee is een zeer rustig gebied waar vele wegen slingerend door het landschap lopen. Op deze wegen komt men weinig verkeer tegen. Hoofdwegen en snelwegen leiden naar grote plaatsen zoals Nantes en La Rochelle. Deze plaatsen zijn interessant om te bezoeken. Ook een tocht naar het eiland Nourmoitier in het noorden of Ile de Ré bij La Rochelle is zeer de moeite waard.

Relaxen

In de besloten tuin met zwembad kan men heerlijk relaxen. Een groter zwembad bevindt zich bij de receptie. Wie meer van de zee houdt kan terecht in Les Sables d’Olonne of bij twee grote zandstranden in de directe omgeving, zoals bij Bourgenay in het zuiden en bij Sauveterre in het noorden. Bij beide stranden zijn grote parkeerplaatsen aanwezig. Le Chateau d’Olonne heeft een prachtig nieuw overdekt zwembad.

Bezienswaardigheden

IMG_4711Le Chateau d’Olonne heeft een leuke kleine dierentuin (Zoo des Sables), die ook zeer betaalbaar is. In Les Sables d’Olonne is een schelpenmuseum (Museum du Coquillage) en een schilderijenmuseum (Musee de l’Abbaye Sainte Croix).

In de directe omgeving richting Talmont is er een groot zee-aquarium (Aquarium Vendee) en een automuseum (Musee Auto Vendee).

Bij Talmont is een kasteel, een fort uit de 11e eeuw, dat u terug laat keren naar de middeleeuwse samenleving. Zomers zijn er veel activiteiten voor de jeugd. In juli en augustus kunt u van maandag tot vrijdag genieten van animaties, workshops, shows en rondleidingen.

Nantes en La Rochelle, beiden op 100 km afstand, zijn interessante steden met de nodige bezienswaardigheden, zoals prachtige kerken en indrukwekkende kastelen.

In het centrum van Les Sables d’Olonne ligt Quartier de L’Ile Penotte, een aantal straten waar de gevels versierd zijn met kleurrijke schelpen-mozaïeken.