Ligging

 

Plattegrond van Resort Jardins d'Olonne

Plattegrond van het Resort (klik voor vergroting)

Het resort kent een rondweg waar omheen de villa’s gegroepeerd zijn. Voor ieders veiligheid op het resort zijn snelheidsmaatregelen genomen.
Bij iedere villa is een carport zodat auto’s deels aan het zicht onttrokken worden. Het adres van het resort is: Rue Pré Etienne 28 in Le Chateau d’Olonne.

Op het resort zijn nabij de receptie speelmogelijkheden voor kinderen, een groot zwembad, een uitstekend restaurant La Ferme de Villeneuve, een winkeltje met brood en eenvoudige maaltijden (alleen in de zomer), tafeltennis, een eenvoudige minigolfbaan, een tennisbaan, een trapveldje en een jeu de boules baan.

De kust

Het resort ligt 800 meter van de kust. Bij het resort is dit een rotskust, maar enkele kilometers meer naar zowel het noorden als het zuiden zijn prachtige zandstranden te vinden, bijvoorbeeld in Les Sables d’Olonne, een havenplaats die tegen Le Chateau d’Olonne aanligt. Les Sables d’Olonne is een grote badplaats met een schitterende nieuwe boulevard. De badplaats ligt in een komvormige baai en heeft een zeer langzaam aflopende kust wat bij eb een prachtig zandstrand oplevert.

Les Sables d’Olonne is de badplaats van de Vendee, een departement gelegen ongeveer midden-west van Frankrijk. De plaats is zeer gemakkelijk te bereiken want de snelweg eindigt vlak voor de stad. De TGV komt ook twee keer per dag in Les Sables d’Olonne. De dichtstbijzijnde vliegvelden liggen in Nantes en La Rochelle, gelegen op ongeveer 100 km van Les Sables d’Olonne.

ZonurenVanwege de warme golfstroom heeft de Vendée een zeer mild klimaat met veel zon. Het aantal zon-uren in Les Sables d’Olonne is bijna gelijk aan die van de Cote d’Azur en hoger dan bijvoorbeeld het aantal zon-uren in Bordeaux. Het is in de Vendée gemiddeld 4 graden warmer dan in Nederland. Deze hogere temperatuur, samen met het grote aantal zon-uren, maken dat ook mei/juni en september/oktober zeer goede vakantiemaanden zijn voor de Vendée.

Onderstaand is de ligging van het resort en de stad in een kaart weergegeven.